SUNFUN

BÅT CHARTERING

Välkommen ATT UPPLEVA VÅR SKÄRGÅRD!

Kring Hangö finns många vackra ställen att besöka, vi för dig naturligtvis dit du önskar men på den här sidan kan du läsa om våra mest populära resmål!

Utanför Hangö svallar Östersjön fritt och erbjuder många intressanta besöksmål. På sälsafarin kan du förutom sälarna även beundra havsörnar och skärgårdens unika natur. Upplev öarnas dramatiska historia: Gäddtarmens hällristningar, många av dem hundratals år gamla, eller Bengtskärs fyrs spännande atmosfär.
Sunfun tar dig på utflykt från Östra hamnen i Hangö.

Boka en oförglömlig tur med oss!

Our boat – Kulkuri 34

Med vår Kulkuri 34 kan vi ernjuda bekväma skärgårdsturer för över 20 passagerare

Vår Kulkuri 34 tar bekvämt dryga 20 passagerare ut på en tur i den yttre skärgården.

Båten är täckt, men har utsikt åt alla håll. Kulkurins skrov är designat för att klara sig bra även i hård sjö. Lamineringsarbetet sker för hand för att få en så kraftig konstruktion som möjligt. Tack vare sin starka konstruktion används den här båtmodellen mycket både i Finland och Sverige som taxi- och förbindelsebåt. I Estland finns det även Kulkuribåtar i myndighetsbruk. Skärgårdsutflykter till exempel till Bengtskär genomförs bekvämt med vår Kulkuri 34.

VÅRA HUVUDSAKLIGA RESMÅL I SKÄRGÅRDEN

Bengtskär är vårt absolut populäraste resmål

Invid Finska vikens mynning, 25 kilometer sydväst om Hangö, reser sig Nordens högsta fyr 52 meter över havet. Fyren är belägen i Norra Östersjön, på det yttersta skäret i Skärgårdshavet. Ön hör till Åbolands skärgård och är Finlands sydligaste bebodda plats. Den närmaste skärgårdsbyn, Rosala, ligger 18 kilometer norr om Bengtskär. På Rosala kan man besöka Vikingabyn och avnjuta en vikingalunch.

Fyren på Bengtskär är Skärgårdshavets ståtligaste och mest imponerande sevärdhet, en stenkoloss som bevittnat många dramatiska skeden i vår historia. I slutet av juli 1941 – när Hangö var ockuperat av ryssarna – landsteg 2 båtlag med beväpnade trupper på Bengtskär. Efter en hård och blodig kamp övervann finländarna de ryska anfallarna.

Under ett sekel har fyren visat vägen för tusentals sjöfarare.

Talrika är de skeppsbrott som ägt rum i de förrädiska vattnen kring Bengtskär. På världsutställningen i Paris år 1900 kunde man beundra arkitekt Florentin Granholms ritningar till Östersjöns mäktigaste fyr, men först efter att ångfartyget Helsingfors förlist i januari 1905 beviljade Kejserliga Senaten medel för bygget.

I våra dagar kan man promenera på klipporna, dricka kaffe eller äta mat i fyren, och det finns också möjligheter att övernatta. Fyren är också ett populärt ställe för bröllop.  

För charter resor till Bengtskär, kontakta oss på [email protected] eller ring +358(0)400 440 802

Högsåra och Farmor’s Café

Högsåra vid Jungfrusund, porten till skärgårdshavet, de sandiga tallmoarnas landskap, har genom århundraden besökts av svenska kungar, ryska tsarer, finska presidenter och kända konstnärer, författare och fotografer. Lockelsen har varit Högsåras unika natur, intressanta historia samt dess goda hamnar. Redan vikingarna hade sina vägar här förbi och på 1500-talet lotsade våra män de svenska kungarna och deras flottor i dessa vatten. 1808-09 gick frontlinjen mellan svenskarna och ryssarna här i trakten. Men vad kan man hitta på Högsåra i dag – kom med på en liten rundvandring.

Farmors Café ligger på tio minuters gångavstånd från Högsåras gästhamnar. Sommartid serveras dagligen lunch och skärgådsbuffé. Kakbordet är framsatt hela tiden och har blivit något av ett måste för dem som rör sig i skärgården!

För charterbokningar och förfrågningar, kontakta oss på [email protected] eller ring +358(0)400 440 802

Kasnäs spa och restaurang

Kasnäs restaurang, med sommarterrass, erbjuder förutom god mat och ett berömt fiskbord också en fantastisk havsutsikt. Serviceutbudet består även av presentbutiker, möjligheter till tennis och minigolf, och efter en kort promenad når du Skärgårdshavets Naturum Blåmusslan.

Kasnäs Spa erbjuder bl.a. bastur och avslappnande massage, och du kan övernatta i små välutrustade fritidsstugor.

För charterbokningar och förfrågningar, kontakta oss på [email protected] eller ring +358(0)400 440 802

ST1 HANGÖ

UTHYRNING

CHARTER

BÅTTVÄTT