SUNFUN

Tervetuloa kokemaan Hangon saaristo!

Tervetuloa kokemaan Hangon saaristo!

Hangon ympärillä löytyy monta mielenkiintoista ja luonnonkaunista matkakohteita. Luonnollisesti viemme sinut minne haluat, mutta näillä sivuilla voit lukea suosituimmista matkakohteistamme.

Hangon edustalla avautuu Itämeri monine kiinnostavine retkikohteineen. Hyljesarfarilla voit hylkeiden lisäksi ihailla merikotkia ja saariston ainutlaatuista luontoa. Koe saarten historiaa, kuten Hauensuolen satoja vuotta vanhoja kallionkaiverruksia tai Bengtskärin majakan tarinanhohtoista ilmapiiriä.
Sunfun vie sinut retkelle Hangon Itäsatamasta.
Tilaa meiltä ikimuistoinen kyyti!

Veneemme  – Kulkuri 34

Kulkuri 34 vie yli 20 matkustajaa mukavalle kiertueelle ulkosaaristoon.

Kulkurin suunnittelussa on pyritty luomaan erittäin tukeva venemalli koviin meriolosuhteisiin. Vene on katettu, mutta näköala on laaja. Veneen lujitemuoviset osat laminoidaan käsityönä, jolloin rakenteista saadaan mahdollisimman lujatekoiset. Kovaa käyttöä kestävien rakenneratkaisujen ansiosta Kulkuri 34 veneitä onkin käytössä Suomessa ja Ruotsissa taksi- ja yhteysveneinä sekä Virossa viranomaiskäytössä. Saaristo-retket kuten Bengtskär-retket sujuvat mukavasti Kulkurilla

MATKAKOHTEET

Heinäkuun alusta elokuun puolinväliin teemme säännölliset saaristoretket Hauensuoleen ja Kustavsvärniin. Lähdöt tiistaisin ja lauantaisin klo 14:00 Hangon Itäsatamasta.

Ota yhteyttä: [email protected] tai +358(0)400 440 802

Bengtskär – meidän suosituin matkakohde

Suomenlahden edustalla, 25 kilometriä Hangosta lounaaseen kohoaa Pohjoismaiden korkein majakka, Bengtskär, 52 metriä merenpinnan yläpuolelle. Majakka sijaitsee Saaristomeren uloimmalla luodolla Pohjoisen Itämeren itäosassa. Saari kuuluu Turunmaan saaristoon ja se on Suomen eteläisin asuttu paikka. Lähin saaristokylä Rosala sijaitsee Bengtskäristä 18 kilometriä pohjoiseen. Rosalassa voi vierailla Viikinkikylässä ja nauttia viikinkilounaan.
Bengtskärin majakka on saaristomeren uhkein ja vaikuttavin nähtävyys, jonka jyhkeät kiviseinät ovat nähneet monet historiamme vaiheikkaat tapahtumat. Heinäkuun lopussa, vuonna 1941 –Hangon ollessa venäläisten hallussa – hyökkäsi 2 aseistettua venekuntaa Bengtskärin majakkaan. Suomalaiset voittivat kuitenkin, kovan ja verisen taistelun jälken, hyökkäävät venäläiset.
Pariisin maailman näyttelyssä vuonna 1900 olivat arkkitehti Florentin Granholmin tekemät Itämeren mahtavin majakan piirustukset näytteillä, mutta vasta höyrylaiva Helsingforsin haaksirikon, tammikuussa 1905 jälkeen Keisarillinen Senaatti myönsi varoja rakentamiseen, ja vuonna 1906 Bengtskärin majakan rakennustöissä ahersi 120 työntekijää. Vuosisadan ajan majakka on ohjannut tuhansia merenkävijöitä turvallisille väylille. Nykyään voidaan kävellä kallioilla, juoda kahvia tai nauttia ruoasta majakassa, ja jopa yöpyä majakassa. Majakka on myös suosittu vihkimispaikka.

Ota yhteyttä: [email protected] tai +358(0)400 440 802

 Högsåra ja Farmor’s Café

Högsåra Jungfrusundin varrella, portti saaristoon, mäntykankaitten luvattu maa, on jo vuosisatojen ajan ollut merkittynä karttoihimme. Jopa viikingit kulkivat ohitse, ja jo 1500-luvulla miehemme luotsasivat Ruotsin kuninkaallisia laivastoja läpi karikkoisten vesien. 1808-1809 kulki etulinja ruotsalaisten ja venäläisten välillä tällä alueella. Pienempi meritaistelu käytiin Lövön nurkilla.
Farmors Café on vain n. 10 minuutin kävelymatkaa satamasta. Kahvilassa on päivittäin tarjolla lounasta, saaristolaisbuffettia, kotonaleivottuja leivonnaisia, päivän lehtiä sekä lapsille leikkialue ja lemmikkieläimiä. Kesäisin avoinna joka päivä ja muulloin tilauksesta.

Ota yhteyttä: [email protected] tai +358(0)400 440 802

Kasnäs, ravintola ja saaristokylpylä

Kasnäsin ravintola kesäterassineen tarjoaa hyvää ruokaa sekä kuuluisaa kalapöytää ihanan merinäköalan äärellä. Voit nauttia elämän mukavuuksista: asut viihtyisästi, herkuttelet hyvällä ruoalla ja virkistäydyt kylpylässä ja saunoissa ja nautit rentouttavasta hieronnasta. Sinisimpukan luontokeskuksessa opit ymmärtämään Itämeren elämää ja eläimistöä. Ohjelmaa ja tekemistä riittää niin aikuisille kuin lapsillekin.

Ota yhteyttä: [email protected] tai +358(0)400 440 802

ST1 HANKO

VUOKRAUS

CHARTER

VENEPESURI